Nieuws

COVID-19

Dit is dé ideale tijd om uw paard te laten behandelen of een check up te geven! Ondanks dat voor iedereen in de (paarden)wereld COVID-19 een grote invloed heeft, moeten we met zijn alle proberen de positieve punten ervan in te zien.

 

Het wedstrijd seizoen is volledig stil gevallen. U wil de paarden in deze periode natuurlijk topfit houden. Daarom is het juist nu van belang uw paarden te laten checken en eventueel behandelen door een osteopaat.

Daarom kunt u juist deze periode gebruiken om uw paard volledig los en fit te maken! Zo dat u, wanneer de wedstrijden weer georganiseerd mogen worden, flitsend van start kunt gaan.

 

De behandeling kan volledig volgens de veiligheidsregels van het RIVM worden uitgevoerd. Denk hierbij aan de juiste hygiëne, gepaste afstand met de eigenaar/ruiter en voldoende ruimte. Voor meer informatie of het plannen van een afspraak kunt u contact met mij opnemen.

 

 

#STAYSAFE

 



WHOLE HORSE DISSECTION

Nadat ik vorig jaar in september afgereisd ben naar Denmarken om "the whole horse dissection clinic" van Ivana Ruddock te volgen, is er nu het geweldige nieuws dat Ivana met haar clinic naar Nederland komt!!

 

Ivana is naast dierenarts en anatomist ook een gerenommeerd bodyworker en heeft daardoor een speciale kijk en een degelijke kennis van alle structuren van het paard en hoe die structuren functioneren of juist niet functioneren op de manier zoals wij dat van het paard verlangen.

 

Ivana houdt ervan om haar kennis te delen en vooral ook uit te dragen zodat er ten aanzien van het paard weloverwogen keuzes worden gemaakt op basis van kennis en niet “omdat men het altijd zo gedaan heeft”. Niet voor niets staat op haar boek "Knowledge is Power!"

 

Tijdens deze 3-daagse dissectie van een compleet paard wordt laagje voor laagje de afzonderlijke structuren bekeken, gepalpeerd en bestudeerd. 

 

Ik kan niet wachten om het weekend van 29, 30 november & 1 december weer super veel informatie tot me te nemen van deze geweldige cursus!

 

 



Als paardenosteopaat ben ik bezig met het in kaart brengen van blokkades en deze te verhelpen door middel van manuele technieken. Denk hierbij aan manipulatie, spier/bindweefsel-technieken en mobilisaties.

Puck Zweegers

PZ Equine Osteopathy | Hasselbeemden 24| 5706 GG Helmond

email: info@pzequineosteopathy.nl

telefoon: + 31 6 30 38 82 82